Henkilöstöedut ja palkitseminen

Tokmanni on myös eduiltaan ja palkitsemismuodoiltaan hyvä työpaikka!

Peruspalkkaus Tokmannilla pohjautuu kaupan alan työehtosopimukseen ja asiantuntijatehtävien osalta käytössämme olevaan työnvaativuudenarviointijärjestelmään.

Palkitsemme lisäksi erinomaisista työsuorituksista! Pääkonttorin ja myymälän osalta käytössämme on kannustepalkkiojärjestelmä ja varaston henkilöstöllä oma tuotantolisäjärjestelmä. Palkitsemisista ja henkilöstöeduista päättää hallitus vuosittain.

Henkilöstöetuina tarjoamme esimerkiksi huomattavan henkilökunta-alennuksen Tokmannin myymälöihin. Henkilökunta saa myös kuukausittain erikoisalennuksia Tokmannin omista merkeistä. Käytössämme on myös kattava henkilöstöetuohjelma, jonka kautta henkilöstö voi saada etuja ja tarjouksia monilta pohjoismaiden johtavilta yrityksiltä. Huolehdimme henkilöstön hyvinvoinnista myös tarjoamalla e-Passin liikuntaan, kulttuuriin tai hyvinvointiin. Samoin palkitsemme pitkään jatkuneita työuria.

Tokmannin kannustamisen ja palkitsemisen tavoitteena on innostaa työntekijöitä hyviin suorituksiin sekä motivoida henkilöstöä pitkäjänteiseen työhön yrityksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Palkitsemme kuukausittain henkilöstöä onnistumisista ja hyvistä suorituksista pikapalkkioilla. Kannustamisen kokonaisuuteen sisältyvät rahallisen palkitsemisen ja monipuolisten henkilöstöetujen lisäksi myös mahdollisuus henkilökohtaiseen kasvuun ja kehittymiseen, kouluttautumiseen sekä oikeus hyvään esimiestyöhön. Tokmannissa satsaamme valmentavaan esimiestyöhön.

 

Hyvänä työnantajana huolehdimme, että lakisääteiset asiat ovat työpaikalla kunnossa ja huolehdimme työntekijöidemme turvallisuudesta sekä työhyvinvoinnista ja meillä on laadukas työterveyshuolto. Lue lisää työhyvinvointi-osiossa.