Uratarinat

 

 

Kesätöissä Tokmannilla: Kesä varastolla

Henkilöstöhallintoa Järvenpäässä opiskelevan Sarrin kesä Tokmannin logistiikkakeskuksella on ollut vauhdikas ja ennen kaikkea mieluisa. Hän työskentelee Tokmannin varastolla keräilijänä. Mikä on ollut eduksi Tokmannin varastolla työskennellessä, millaista varastotyö Tokmannilla on ollut? Annetaan Sarrin kertoa kesästään ihan omin sanoin.

Kesätöissä Tokmannilla: Mikä kumma on perehdytysämpäri?

25-vuotiaalla Essillä on jo vankka kokemus kaupan alalta, mutta kuluneen kesän aikana hän on silti oppinut paljon uutta. Kokkolan Tokmannilla työskentelevä ilopilleri yllättyi positiivisesti saadessaan heti työsuhteen aluksi perehdytysämpärin... Siis minkä? Lue Essin kesäterveiset ja nappaa samalla tämän kaupan alan konkarin vinkit ensimmäiseen kesätyöhön.

Kesätöissä Tokmannilla: Kesä konttorilla

Pääkonttorillamme Mäntsälässä työskentelee yli 200 tokmannilaista useissa eri toiminnoissa. Yksi heistä on hyvinkääläinen Amanda, jolle kiinteistö on tuttu niin toimiston kuin sen yhteydessä toimivan logistiikkakeskuksenkin osalta. Tällä hetkellä Amanda työskentelee osana nuorekasta asiakaspalvelutiimiämme, mutta reippaan asiakaspalveluasenteen lisäksi häneltä löytyy kokemusta niin henkareiden lajittelusta kuin messutyöskentelystäkin.

Kesätöissä Tokmannilla: Helmin Tutustu työelämään & tienaa -harjoittelu

Me Tokmannilla haluamme tarjota nuorille mahdollisuuksia tutustua työelämään ja sen pelisääntöihin, vaikka työkokemusta ei entuudestaan olisikaan. Helmi on yksi monista tämän kesän Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijoistamme, hän suoritti pariviikkoisen harjoittelujaksonsa kauppakeskus Karisman Tokmannilla Lahdessa. Tokmanni on Helmille jo entuudestaan tuttu kaupan alan toimija, mutta mikä kesäharjoittelun aikana yllätti?

Kesätöissä Tokmannilla: Nettopäivien hurmaa

Parikymppinen Janne kiinnostui työskentelystä Tokmannilla ollessaan mukana remontoimassa Kuusankosken myymäläämme. Millainen kesä Kouvolan Tokmannilla on Jannen mielestä tähän mennessä ollut? Parhaillaan käynnissä olevat Nettopäivät ovat ainakin pitäneet miehen liikkeessä ja mukava työyhteisö on ollut avuksi aina tarpeen tullen.

Kesätöissä Tokmannilla: Etelä-Amerikasta Kajaaniin

Syntyjään perulainen Cyndel muutti Suomeen 5 vuotta sitten. Kajaanissa työskentelevällä merkonomiopiskelijalla on pohjalla jo sangen vaikuttava Tokmanni-ura, joka jatkuu kesän jälkeen työharjoittelun merkeissä valmistumiseen saakka.

Traineena Tokmannilla: Elinan kevät

Tokmannin uudet traineet aloittivat alkuvuodesta 2019 vuoden mittaisen trainee-ohjelman. Traineet Otto ja Elina ovat kevään aikana päässeet tutustumaan monipuolisesti Tokmanniin. Trainee-ohjelma tarjoaa tavallista nopeamman oppimispolun ja laaja-alaisen osaamisen kaupan alalla ja Tokmannilla.

Traineena Tokmannilla: Oton kevät

Tokmannin uudet traineet aloittivat alkuvuodesta 2019 vuoden mittaisen trainee-ohjelman. Traineet Otto ja Elina ovat kevään aikana päässeet tutustumaan monipuolisesti Tokmanniin. Trainee-ohjelma tarjoaa tavallista nopeamman oppimispolun ja laaja-alaisen osaamisen kaupan alalla ja Tokmannilla.

Työkokeilusta vauhtia työelämään

Tseslav ja Ilja ovat kevään aikana suorittaneet Tokmannilla työkokeilujakson, jossa työkokemusta vailla oleville nuorille tarjotaan mahdollisuutta tutustua kaupan alan töihin.

Suomessa on tällä hetkellä yli 60 000 työelämästä ja koulutuksesta syrjässä olevaa 15–29-vuotiasta nuorta, joilta puuttuu sekä toisen asteen ammatillinen tutkinto että tarvittava työkokemus.

Tokmanni on mukana Työpolku kaupan alalle –pilottihankkeessa, jossa nuorille tarjotaan mahdollisuutta työkokeiluun kaupan alalla. Hankkeen aikana nuori saa ensin valmennusta työelämätaidoista Ohjaamo-palvelupisteessä sekä Stadin aikuis- ja ammattiopistossa, ja pääsee sen jälkeen kolmen kuukauden mittaiseen työkokeiluun Ohjaamon yhteistyökumppaniyrityksiin. Tokmannin lisäksi hankkeessa ovat mukana HOK-Elanto sekä Musti ja Mirri. Tavoitteena on, että onnistuneen työkokeilun jälkeen nuori motivoituisi opiskelemaan esimerkiksi liiketoiminnan perustutkinnon tai työllistyisi työkokeiluyritykseen.

Myymäläpäällikkö Jaanan uratarina

Jaana vastaa kahdesta Tokmannin myymälästä Tampereella. Kahden myymälän päällikkönä hiljaisia hetkiä ei ole. Jaana nauttiikin positiivisesta tekemisen meiningistä ja siitä, ettei aika käy pitkäksi. Kaupan alalla ja Tokmannilla parasta on se, että eteen tulee aina uusia juttuja, joista voi innostua.

Ahmad, Macaad, Mariam ja Piyawadee tutustuivat suomalaiseen työelämään Tokmannilla

Tokmannin myymälöissä työskenteli viime kesänä maahanmuuttajataustaisia nuoria, jotka tutustuivat työelämään ja kaupan alan töihin lastenoikeusjärjestö Planin sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön CV Työelämään –projektin kautta. Työelämätaitojen ja itseluottamuksen lisäksi nuoret oppivat työharjoittelun avulla vastuullisuutta, toimimaan suomalaisessa työelämässä sekä kehittivät kielitaitoaan. Kyselimme nuorilta kokemuksia heidän harjoittelujaksostaan Tokmannin myymälöissä.

Aluepäällikkö Marjutin uratarina

Marjut toimii Tokmannilla aluepäällikkönä vastaten 12 Tokmanni -myymälän johtamisesta, tuloksesta ja kehittämisestä. Marjut on työskennellyt Tokmannilla yli 20 vuotta ja päässyt sinä aikana työskentelemään eri rooleissa ja myymälöissä.

Tuotekoordinaattorin uratarina - Kokeile ennakkoluulottomasti erilaisia työtehtäviä

Mikko aloitti työuransa Tokmannilla pakkaamalla joulusesongin ajan verkkokaupan lähetyksiä asiakkaille. Oma aktiivisuus ja hyvin hoidetut työt johdattivat Mikon toimistotöiden pariin tuotekoordinaattorin tehtävään. - Eri osastoilla tehtyjen töiden avulla oppii ajattelemaan omaa työkenttäänsä laajemmin, Mikko pohtii.

Trainee Jesperin kuulumisia

Tokmanni käynnisti ensimmäisen traineeohjelmansa opintojensa loppusuoralla oleville ja vastavalmistuneille korkeakouluopiskelijoille 2018 vuoden alussa. Mukaan valikoitui hakuprosessin kautta kaksi traineeta Juho ja Jesper. Traineet ovat päässeet mukaan tekemään ensimmäisen puolen vuoden aikana monenlaisia asioita ja ohjelman puolivälin huipennus on matka Aasiaan Shanghain konttorillemme. Lue alta Jesperin kokemuksista Tokmannin traineeohjelmassa.

Kysy lisää Trainee-ohjelmasta Tokmannin HR:stä: koulutus@tokmanni.fi

Trainee Juhon kuulumisia

Tokmanni käynnisti ensimmäisen traineeohjelmansa opintojensa loppusuoralla oleville ja vastavalmistuneille korkeakouluopiskelijoille 2018 vuoden alussa. Mukaan valikoitui hakuprosessin kautta kaksi traineeta Juho ja Jesper. Traineet ovat päässeet mukaan tekemään ensimmäisen puolen vuoden aikana monenlaisia asioita ja ohjelman puolivälin huipennus on matka Aasiaan Shanghain konttorillemme. Lue alta Juhon kokemuksista Tokmannin traineeohjelmassa.

Kysy lisää Trainee-ohjelmasta Tokmannin HR:stä: koulutus@tokmanni.fi

Myymäläpäällikkö Villen uratarina - ”Tekijä-tyypit” pärjäävät kaupan alalla

Villelle kaupan alan kesätyöt olivat ponnahduslauta pitkään työuraan Tokmannilla. Kaupan alan jatkuva kehitys, monipuoliset työtehtävät sekä omassa työssä vastuun kasvaminen pitävät edelleen mielen virkeänä.

Uratarina: ostoassistentti Taru – Oma aktiivisuus avaa ovia uusiin mahdollisuuksiin

Tapaamme keväisen aurinkoisena iltapäivänä Tarun kanssa Tokmannin valoisassa henkilöstöravintolassa. Ostoassistenttina teknokemian ostoryhmässä työskentelevä Taru kertoo, millainen kaupan alan ura on tuonut hänet nykyisiin tehtäviinsä.

Uratarina: kassa-myyjä Igballe – Sodan jaloista Suomen pakkasiin

Igballe oli vain 21-vuotias nuori nainen, kun Jugoslavian hajoamissodat alkoivat levittäytyä hänen kotiseudulleen Kosovoon. Tilanne oli erittäin rauhaton ja olo Balkanilla alkoi käydä yhä vaikeammaksi. Vuonna 1992 Igballen silloinen kihlattu päätti lähteä Suomeen opiskelemaan ja kolme kuukautta myöhemmin Igballe seurasi perässä. Hän jätti taakseen kotinsa ja perheensä pääkaupungin Pristinan lähellä, eikä tiennyt Suomesta mitään muuta kuin sen, että se sijaitsee pohjoisessa.