Trainee Jesperin kuulumisia

Tokmanni käynnisti ensimmäisen traineeohjelmansa opintojensa loppusuoralla oleville ja vastavalmistuneille korkeakouluopiskelijoille 2018 vuoden alussa. Mukaan valikoitui hakuprosessin kautta kaksi traineeta Juho ja Jesper. Traineet ovat päässeet mukaan tekemään ensimmäisen puolen vuoden aikana monenlaisia asioita ja ohjelman puolivälin huipennus on matka Aasiaan Shanghain konttorillemme. Lue alta Jesperin kokemuksista Tokmannin traineeohjelmassa.

Kysy lisää Trainee-ohjelmasta Tokmannin HR:stä: koulutus@tokmanni.fi

 

Millainen sinun traineejaksosi Tokmannilla on tähän mennessä ollut?

Traineejakso on tähän mennessä ollut erittäin mielenkiintoinen! Olen saanut laajan perehdytyksen yrityksen eri toimintoihin, mutta samalla olen heti alusta asti saanut paljon vastuuta ja päässyt tekemään töitä mielenkiintoisten projektien parissa.

Mitä ja missä olet opiskellut?

Opiskelin Åbo Akademin yliopistossa kansainvälistä markkinointia, sivuaineina viestintä ja kansantalous.

Millaista työkokemusta sinulla oli ennen Tokmannille tuloasi?

Ennen Tokmannille tuloa minulla oli jo jonkun verran työkokemusta kaupan alalta, mutta tavarantoimittajapuolelta. Työskentelin opiskelun ohella noin kolme vuotta Leroy Finland Oy nimisessä yrityksessä, missä pääsin tekemään töitä oston, myynnin ja markkinoinnin parissa. 

Miksi päätit hakea mukaan juuri Tokmannin trainee-ohjelmaan?

Opiskelun loppuvaiheessa olin jo aika varma että haluaisin tehdä töitä vähittäiskaupan parissa. Koska minulla oli jo muutaman vuoden kokemus tavarantoimittajan puolelta, tuntui mielenkiintoiselta siirtyä jälleenmyyjäketjun puolelle. Tokmannissa kiehtoi erityisesti yrityksen kasvupotentiaali ja mielenkiintoiset uudistusprojektit joissa olisi mahdollista olla mukana.

Millainen oli hakuprosessi ja mikä oli haastavin vaihe? Mitä neuvoja antaisit seuraavaan ohjelmaan hakeutuville?

Hakuprosessi oli pitkä ja perusteellinen, mutta kaikki eri vaiheet oli hyvin järjestetty ja viestintä oli avointa. Mäntsälässä järjestetty arviointipäivä oli erittäin mielenkiintoinen ja hyvin järjestetty tilaisuus.

Itselleni haastavin vaihe oli videohaastattelu, sillä itsekseen höpöttely kameran edessä tuntui aluksi oudolta. Videohaastattelu on kuitenkin erittäin tärkeä vaihe, panostakaa siihen ja antakaa persoonanne näkyä haastattelussa.

Ohjelmaa on takana 5 kuukautta, mitä olet oppinut trainee-ohjelman aikana tähän mennessä ja miksi juuri tämä asia on mielestäsi tärkeää?

Tämän 5 kuukauden aikana olen oppinut todella paljon vähittäismyyntiketjun eri toiminnoista ja niiden yhteispelistä. Trainee-ohjelman aikana tutustumme tuotteiden koko elinkaareen, ja käymme tutustumassa eri toimintoihin aina tehtaalta myymälään asti. Ohjelma antaa mielettömän arvokkaan ymmärryksen vähittäistavarakaupan arvoketjusta ja koko vähittäiskaupan alasta. Oli tuleva rooli sitten mikä tahansa, kokonaisuuden ymmärtäminen on tärkeää. 

Mikä on ollut innostavinta?

Innostavinta on ollut että olen heti alusta alkaen saanut paljon vastuuta, ja päässyt tekemään töitä mielenkiintoisten projektien parissa. Ohjelman aikana minua on aidosti kuunneltu ja olen päässyt itse vaikuttamaan siihen, millainen trainee-ohjelmani tulee olemaan.

Millaisille nuorille osaajille suosittelisit Tokmannia työpaikkana ja erityisesti tätä traineeohjelmaa?

Suosittelen lämpimästi Tokmannin traineeohjelmaa uteliaille ja innokkaille vasta-valmistuneille, jotka haluavat päästä ottamaan vastuuta ja tekemään monipuolisesti töitä kehittyvässä yrityksessä mielenkiintoisella alalla.

 

18.6.2018