Trainee Juhon kuulumisia

Tokmanni käynnisti ensimmäisen traineeohjelmansa opintojensa loppusuoralla oleville ja vastavalmistuneille korkeakouluopiskelijoille 2018 vuoden alussa. Mukaan valikoitui hakuprosessin kautta kaksi traineeta Juho ja Jesper. Traineet ovat päässeet mukaan tekemään ensimmäisen puolen vuoden aikana monenlaisia asioita ja ohjelman puolivälin huipennus on matka Aasiaan Shanghain konttorillemme. Lue alta Juhon kokemuksista Tokmannin traineeohjelmassa.

Kysy lisää Trainee-ohjelmasta Tokmannin HR:stä: koulutus@tokmanni.fi

 

Millainen sinun traineejaksosi Tokmannilla on tähän mennessä ollut?

Traineejaksoa kutsuisin ennen kaikkea mielenkiintoiseksi ja opettavaiseksi ja sen lisäksi on ollut myös hauskaa. Olemme saaneet tutustua todella kattavasti Tokmannin eri toimintoihin ja ihmisiin, jotka niistä eri asioista vastaavat.

Mitä ja missä olet opiskellut?

Olen opiskellut kauppatieteitä Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa. Pääaineeni oli hankintojen johtaminen.

Millaista työkokemusta sinulla oli ennen Tokmannille tuloasi?

Ennen Tokmannia työskentelin opiskelun ohessa Elisan myymälässä myyntitehtävissä. Kokemusta on myös ruokakaupasta, sekä sisustuslistoja maahantuovasta ja myyvästä perheyrityksestä.

Miksi päätit hakea mukaan juuri Tokmannin trainee-ohjelmaan?

Olin etsinyt trainee-ohjelmia, koska minulla ei ollut mitään selkeää urasuunnitelmaa tai polkua mielessä. Ajattelin, että trainee-ohjelmassa olisi mahdollista tutustua kaikenlaisiin tehtäviin ja kasvaa osaajana. Tokmannin valitsin, koska minulla oli kuva yrityksestä, jossa on välitön kulttuuri sekä lupa tehdä ja yrittää. Näin myös Tokmannin aseman muuttuvalla kaupan alalla kiinnostavana.

Millainen oli hakuprosessi ja mikä oli haastavin vaihe? Mitä neuvoja antaisit seuraavaan ohjelmaan hakeutuville?

Hakuprosessissa eniten harmaita hiuksia tuotti esittelyvideon kuvaaminen. Sain siihen myös kulumaan yllättävän paljon aikaa. Hakuprosessi oli monivaiheinen ja ennen haastattelu- ja tutustumispäivää pääsi tekemään ennakkotehtäviä. Seuraavaan ohjelmaan hakevia kehottaisin muodostamaan käsityksen Tokmannista yrityksenä ennen tapaamisvaihetta. Myymäläverkoston valtakunnallinen koko tarkoittaa sitä, että parissa lähitokmannissa käymällä ei näe kuin pienen osan siitä, minkälaisia kauppoja Tokmannit ovat. Haastatteluissa kannattaa olla oma itsensä ja ottaa rennosti. Jännittäminen ei auta mitään, enkä usko, että kukaan halua työtä, jossa joutuu esittämään jotain muuta kuin mitä oikeasti on.

Ohjelmaa on takana 4 kuukautta, mitä olet oppinut traineeohjelman aikana tähän mennessä ja miksi juuri tämä asia on mielestäsi tärkeää?

Tokmanni yrityksenä ja useat tokmannilaiset ovat tulleet trainee-ohjelman aikana tutuiksi. Kattava perehdytys on ollut tässä mielessä loistavaa. Työpaikalla on vaikea saada mitään aikaan, jos ei tunne oikeita ihmisiä. Tässä mielessä trainee-ohjelma on antanut hyviä eväitä menestykseen.

Mikä on ollut innostavinta?

Innostavinta on mielestäni ollut se innostunut tapa, jolla meidät on otettu vastaan. Kaikki tokmannilaiset ovat myös olleet trainee-ohjelmasta todella kiinnostuneita ja innostuneita, mikä on ollut omasta mielestäni rohkaisevaa. Kuluneisiin kuukausiin on mahtunut monia mielenkiintoisia kokemuksia. Eniten odotan matkaa Shanghain ostotoimistoomme, joka tosin toteutuu kesäkuussa. Kick off –tapahtuma Lahdessa tammikuussa oli myös hieno kokemus.

Mikä on ollut sinulle suurin yllätys?

Eniten olen yllättynyt ehkä juuri siitä hyvästä vastaanotosta, jonka Tokmannilla on saanut. Tämän lisäksi on yllättänyt se, että työntekijöiden hyvinvointiin ja paikkojen viihtyisyyteen on selvästi panostettu enemmän kuin aikaisemmissa työpaikoissani.

Millaisille osaajille suosittelisit Tokmannia työpaikkana ja erityisesti tätä traineeohjelmaa?

Tähän asti koetun perusteella voisin suositella Tokmannia työnantajana kenelle tahansa, joka tekemisen meiningistä ja jolle kaiken ei tarvitse olla valmiiksi pureksittua ja neuvottua. Trainee-ohjelmaa suosittelisin oikeastaan kaikille valmistuneille tai valmistumassa oleville, joita kiinnostaa päästä tutustumaan monipuolisesti kaupan alan eri tehtäviin. Trainee-ohjelmaan ei mielestäni kannata hakea, jos ei ole kiinnostunut työskentelemään pidempään kyseisessä yrityksessä, koska tällöin ohjelmasta ei oikeastaan ole hyötyä kummallekaan osapuolelle.

 

18.6.2018