Fiksun grillauksen puolesta – Tokmannin grillivalikoimassa on mistä valita
Monella meistä on oma vakiintunut suosikkinsa kesän grilli- ja savuherkkujen valmistamiseen. Joku vannoo hiiligrillin antaman hienon aromin nimiin. Toiselle tärkeintä on kaasugrillin nopeus ja helppous, joilla valmistetaan hetkessä koko ateria pottuineen lisukkeineen suuremmallekin porukalle. Parvekegrillaaja taas tietää, että sähkögrillilläkin syntyy rapeapintaisia herkkuja, vieläpä lähestulkoon käryttömästi. Kaikkia näitä löytyy tietysti Tokmannilta.
Tavanomaisimpien grillien lisäksi valikoimassamme on kymmenittäin muitakin mainioita keksintöjä äärestä laitaan, suoranaisesta kesäkeittiöhifistelystä retkeilyhenkiseen avotulella kokkailuun.
Savustaminen on oma lukunsa. Laitteita löytyy sekä lämmin- että kylmäsavustukseen, ja pönttöä pistetään kuumaksi niin puulla, kaasulla kuin sähkölläkin.
Hiiligrillejä moneen makuun
Monella mielikuva hiiligrillistä saattaa olla perua vuosikymmenten takaa, jolloin honteloiden pallogrillien pystyssä pysymistä jouduttiin jännittämään mökkipihan juurakoiden keskellä. Hiiligrillien tarjonta on kuitenkin tänä päivänä laadukasta ja monipuolista, ja edullisemmankin pallogrillin rakenne ja materiaalit ovat tukevalla tolalla. Ja mikäli mielikuvissa leijuu myös sytytysnesteen vähemmän viehko aromi, on hyvä muistaa, että grillihiilien sytyttäminen onnistuu mainiosti ilman sytytysnestettäkin ns. piippusytyttimessä – sellaisenkin saa Tokmannilta.
Todellinen hiiligrillauksen ystävä valitsee vankan vaunumallisen hiiligrillin, jossa ruokiin kohdistuvaa lämpöä voi säädellä tarkasti paitsi ilmankierron, myös korkeussuunnassa liikuteltavan hiilikaukalon avulla. Säätö toimii kätevästi ja turvallisesti grillin etupaneelissa olevan vivun avulla.
Monipuolinen Kamado
Viimevuosina kamado-tyyppiset hiiligrillit ovat saavuttaneet suuren suosion. Keraamisella kuorella varustetut kamadot perustuvat ikivanhaan aasialaiseen saviuuniin, jollaisissa ruokia voi kypsentää paitsi nopeasti kovalla lämmöllä, myös hitaasti matalalla lämmöllä paistaen tai pitkään hauduttaen. Keraaminen kuori varaa hyvin lämpöä, ja lämpötilaa säädetään ilmankierron avulla. Kamadossa voi tavallisten grilliherkkujen lisäksi valmistaa esim. suuria paisteja upean mureiksi sekä paistaa piiraita, leipiä tai pizzoja.
Kaasugrilleistä kesäkeittiöihin
Tavallinen kaasugrilli sivukeittimineen on jo sellaisenaan monipuolinen apu kesäkauden kokkailuihin. Se on myös helppo suojata sateelta ja siirtää syksyn tullen talvisäilöön. Kaasugrilli-valikoimaa on joka makuun ja tarpeeseen, kahden polttimen näppärästä pikkugrillistä suuriin, myös infrapunapolttimin ja varrasmoottorein varustettuihin malleihin.
Vielä hienompia ja pysyvämpiä kesäkeittiörakennelmia haluavalle on Tokmannin valikoimassa uusia ratkaisuja. Yksi niistä on ilman vaunua myytävä kaasugrillin runko, jonka voi esim. upottaa kesäkeittiön työtasoon tai kiinnittää muuraukseen. Upotettavia kaasugrillejä on tarjolla kahta kokoa, neljällä tai kuudella polttimella varustettuna. Molemmissa on lisäksi infrapunatakapoltin vartaassa grillaamista varten.
Kaasugrillimalliston järeimmästä päästä löytyy lähes kolme metriä leveitä kokonaisuuksia, joissa on suuren grillausalan lisäksi tiskiallas, eräässä jopa jääkaappi. Nämä mallit tarjoavat myös paljon laskutilaa esim. ruokien esivalmisteluun, joten niiden ympärille kelpaa viritellä kunnon kesäkeittiötä.
Pizzafanin valinta
Kompakti pizzauuni vie pizzojen paistamisen aivan uudelle, rapeapohjaiselle tasolle! Lempipizzasi paistuu uunissa kuin uunissa minuutissa tai muutamassa, mutta tarjolla on laaja skaala eri tavoin lämpiäviä vaihtoehtoja, joista kukin pizzakokki voi valita käyttöönsä parhaiten soveltuvan uunin. Pizzauunin voi lämmittää esimerkiksi
- nestekaasulla
- puupelleteillä tai -hiilillä
- paristokäyttöisesti
- minkä tahansa grillin avulla
- avotulella.
Monessa grillaustaloudessa suosikiksi noussut pizzauuni on siis oiva valinta joko sellaisenaan tai perinteisen grillin ohella. Tokmannin pizzauunivalikoimissa vaihtoehtoja on monenlaiselle budjetille käyttökokemuksesta ja mausta kuitenkaan tinkimättä. Pizzalapiota ei myöskään sovi unohtaa!
Tarvikkeista ei kannata tinkiä
Parastakin grilliä on hankala käyttää ilman kunnon grillausvälineitä. Hyvin suojaavat käsineet sekä pitkät ja tukevat paistolastat ja grillihaarukat ovat minimivaatimus sujuvaan ja turvalliseen grillaamiseen. Lisäksi kannattaa panostaa hyviin puhdistusvälineisiin ja -aineisiin, kunnon suojapeitteisiin sekä avotulen kanssa toimittaessa sytyttämistä helpottaviin konsteihin.
Kaasugrillin omistajan tärkein asia on muistaa tarkistaa säännöllisesti kaasuletkun kunto saippuaveden avulla − kuplat paljastavat mahdollisen vuotokohdan. Letku on hyvä vaihtaa uuteen muutaman vuoden välein ja matalapainesäädin viiden vuoden välein.
Nestekaasupullot ja niiden täytöt. Lue lisää täältä.