Palautusohjeet 

Onko tuotteilla palautusoikeutta?

Kaikilla Tokmannin verkkokaupasta tilatuilla tuotteilla on 14 vuorokauden palautusoikeus. Emme vaihda tuotteita ellei tuotteella ole erikseen merkittynä vaihtotakuuta.

Takuunalaisilla tuotteillamme on myös vaihtotakuu ja valmistajan takuu sekä yleinen käyttötakuu. Tuotetakuu on voimassa myös 14 päivän palautusoikeuden jälkeen, mikäli tuotteessa ilmenee vikaa myöhemmin asianmukaisesta käytöstä huolimatta. Takuu oikeuttaa tuotteen korjaamiseen tai vaihtamiseen uuteen samanlaiseen tai vastaavaan tuotteeseen tuotteen takuuaikana. Tuotetakuun näet kulloisenkin tuotteen osalta tuotteen tuotekortilla. Lisätietoja takuusta löydät tämän sivun alaosasta.


Mitä palautusoikeus koskee?

Palautettavien tuotteiden tulee olla käyttämättömiä ja myyntikuntoisia. Kaikki tuotteeseen liittyvät osat tulee liittää paketin mukaan. 

Verkkokaupan palautusoikeus EI koske:

  • Lahjakortteja
  • Avattuja ja sinetöityjä cd/dvd-levyjä
  • Mittatilaustavaroita, esimerkiksi metrimittaan ostetut kankaat ja mattopalat
  • Sanoma- ja aikakausilehtiä, jos niitä ei ole myyty puhelimitse myyjän aloitteesta
  • Nopeasti pilaantuvia tuotteita
  • Yksittäistilattuja ja kotiin kuljetettuja päivittäistavaroita
  • Elintarvikkeita sisältävät luontaistuotteet ja lemmikkiruoat

 
Miten tuotteen palautus tai vaihto tehdään käytännössä?

Voit palauttaa tuotteen 14 vuorokauden ajan kaikkiin myymälöihimme tai asiakaspalautuksena Postiin. Noutamattoman, ehjän, toimivan ja/tai virheettömän tuotteen palautuksesta voidaan periä aiheutuneet logistiikkakulut, jotka vaihtelevat tuotteen koon, painon ja toimituspaikkakunnan mukaan.

Asiakkaan tulee liittää palautettavaan tuotteeseen toimituksen yhteydessä saamansa palautuslomake täytettynä. Tokmanni ei vastaanota postiennakolla lähetettyjä palautuksia.

Palautusoikeuden käyttämisen edellytyksenä on, että tuotteessa ei ole käytön jälkiä, tuote on alkuperäispakkauksessaan, tuotteen laput ovat kiinni ja tuote on myytävissä edelleen. Tokmanni hyvittää palautettujen tuotteiden arvon 14 vuorokauden kuluessa, kun verkkokauppa on vastaanottanut myyntikuntoisen tuotepalautuksen. Asiakkaalle palautettava maksu suoritetaan samalla maksutavalla, jota tilauksella on käytetty. Jos tuotteet on tilattu laskulla tai osamaksulla, saapuvan laskun voi hävittää. Osapalautuksissa Asiakkaalle lähetetään uusi lasku josta on vähennetty palautetun tuotteen hinta.

Jos tuote ei ole myyntikuntoinen, mutta tuote halutaan palauttaa, voidaan lisäksi periä tuotteen arvon alentumisesta aiheutuvat kulut; nämä arvioidaan aina tapauskohtaisesti.

Jos postitat tuotepalautuksesi, tarkasta palautusohjeet paketin mukana tulevalta palautuslomakkeelta. Postiin palautettaessa ilmoita "Tokmannin verkkokaupan palautus". 

 

PAKKAA PALAUTETTAVA TUOTE SEKÄ TUOTTEEN OMA MYYNTIPAKKAUS PALAUTUSTA VARTEN.  (Tokmannin verkkokaupan laatikkoon, jossa lähetys sinulle saapui, pahviin tai muuhun pakkausmateriaaliin). Pelkkä tuotteen oma myyntipakkaus ei riitä.

 
Myymäläpalautus 14  päivän kuluessa

1. Täytä paketissa saamasi palautuslomake. Kirjaa syykoodit palautettaville tuotteille niille varattuun kenttään. Palautettava summa vähennettynä logistiikka- ja käsittelykuluilla sekä mahdollisella arvonalentumisella hyvitetään tilille tai laskulle maksutavasta riippuen. Hyvitys tehdään 14 päivän kuluessa vastaanotetusta palautuksesta.

2. Tarkasta, että palautettavat tuotteet ovat myyntikuntoisia, ehjiä ja sinetöidyt pakkaukset avaamattomia.

3. Palauta paketti ja palautuslomake alkuperäispakkauksessaan myymälän infopisteeseen tai kassalle.  Myymälähenkilökunta käsittelee palautuksesi. Huomaathan, että paketin sisältö tarkastetaan, jotta tuotteet voidaan todeta käyttämättömiksi ja ehjiksi. Henkilökunta kirjaa tietosi palautuslomakkeelta järjestelmään, joten muistathan täyttää palautelomakkeen.

4. Saat kassalta kuitin palautuksesta.

5. Hyvitys näkyy pankkitilillä tai luotolla viimeistään 14 päivän kuluessa.

6. Palautukset 14 päivän aikana laskuasiakkailla, jos maksu on jo suoritettu ennen tuotepalautusta: Ota yhteyttä laskuttajan asiakaspalveluun rahapalautuksesta.

 
Postipalautus 14 päivän kuluessa

1. Merkitse tuotteen yhteydessä saamallesi palautuslomakkeelle, minkä tuotteen haluat palauttaa.

2. Täytä palautuksen syykoodi palautuslomakkeelle.

3. PAKKAA PALAUTETTAVA TUOTE SEKÄ TUOTTEEN OMA MYYNTIPAKKAUS PALAUTUSTA VARTEN.  (Tokmannin verkkokaupan laatikkoon, jossa lähetys sinulle saapui, pahviin tai muuhun pakkausmateriaaliin). Pelkkä tuotteen oma myyntipakkaus ei riitä. Pakkaa tuote huolellisesti, jotta se ei vahingoitu matkalla.

4. Irrota osoitekorttitarra ja kiinnitä se pakettiin, liitä täytetty palautuslomake paketin sisälle. Jätä paketti Postiin asiakaspalautuksena. Ilmoita kyseessä olevan Tokmannin verkkokauppa palautus. Kotiinkuljetuspaketin voit palauttaa samalla tavalla Postiin.

5. Tarkista palautusosoite : SOPIMUSTUNNUS 632476 Tokmanni, Tokmannin verkkokauppa. Porttisuontie 4, 01200 VANTAA.

6. Pyydä kuittaus palautuksestasi Postin tiskillä.

7. Hyvitys näkyy pankkitilillä tai luotolla viimeistään 14 päivän kuluessa. 

8. Palautukset 14 päivän aikana laskuasiakkailla, jos maksu on jo suoritettu ennen tuotepalautusta: Ota yhteyttä laskuttajan asiakaspalveluun rahapalautuksesta.


Miten palautus hyvitetään?

14 päivän aikana palautetut tuotteet hyvitetään luottokorttimaksuissa luottokortille, muissa maksutavoissa asiakkaan pankkitilille tai suoraan laskulle. Palautettuja tuotteita ei hyvitetä käteisenä myymälöissä. Palautettavasta summasta voidaan vähentää mahdolliset logistiikka- ja käsittelykulut sekä arvonalentuminen.

Laita palautuslomake palautettavan paketin sisään. Liimaa osoitekorttitarra palautuslomakkeelta palautettavan paketin päälle. Toimita paketti myymälään tai Postiin alkuperäispakkauksessaan normaalina asiakaspalautuksena.

Myymäläpalautuksissa henkilökunta huolehtii tilauksen palautuksesta. Ostoksen summa palautetaan tilille tai luotolle tai vähennetään laskulta 14 päivän kuluessa.

Postin kautta toimitetut asiakaspalautukset palautuvat Tokmannille. Hyvitämme rahapalautuksen tilille tai luotolle viimeistään 14 päivän kuluessa.

Saadut alennukset myönnetään tilaussumman perusteella. Mikäli alennukseen oikeuttava tilaussumma jää tuotepalautuksen jälkeen pienemmäksi kuin alennukseen oikeuttava summa, tilaajalla ei ole enää oikeutta alennuksiin. Palautuksesta aiheutuneet toimituskulut voidaan vähentää tilaajalle palautettavasta summasta. Mikäli palautus koskee tuotepaketin osaa tai tuotetta, jonka mukana on tullut ilmainen kylkiäinen, vähennetään tilaajan palautussummasta alun perin saadun edun arvo.

 

Onko tuotteilla takuuta tai takuuhuoltoa?

Tuotteillamme on vaihto- ja valmistajan takuu, sekä yleinen käyttötakuu. Takuu kattaa tuotteen materiaali- ja valmistusvirheet. Takuu on voimassa myös 14 päivän palautusoikeuden jälkeen, mikäli tuotteessa ilmenee vikaa myöhemmin asianmukaisesta käytöstä huolimatta. Takuukorjaus tai -vaihto ei pidennä tuotteen alkuperäistä takuuaikaa.

Kaikissa 14 päivän jälkeen tapahtuvissa palautuksissa suosittelemme kääntymään myymälöidemme puoleen tai ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme Tokmannin verkkokaupan etusivun palautelinkin kautta, sähköpostitse asiakaspalvelu@tokmanni.fi tai puhelimitse 020 33 1415 (ma–pe 9.00–18.00).

Vaihtotakuu, käyttötakuu:

1. Mikäli olet käyttänyt tuotetta asianmukaisesti ja huomaat siinä käyttövian, toimita tuote ensisijaisesti myymäläämme tai vaihtoehtoisesti postita tuote Tokmannille.

2. Liitä mukaan  yhteystietosi  sekä mahdollinen ostokuitti tai tilauserittely. Tilauserittelyn voit tulostaa myös  kirjautumalla omiin tietoihisi Tokmannin verkkokaupassa.

3. Postipalautuksessa osoitteemme on SOPIMUSTUNNUS 632476 Tokmanni, Tokmannin verkkokauppaa. Porttisuontie 4, 01200 VANTAA.
Mikäli käytät postia, pakkaa tuotteet huolellisesti, jotta ne kestävät kuljetuksen tuoman rasituksen.

4. Vaihtotakuun alainen tuote vaihdetaan myymälässä uuteen, mikäli tuote kuuluu myymälävalikoimaan. Myös Tokmannin verkkokauppa voi toimittaa vaihtotakuutuotteen tilalle uuden, mikäli tuotetta on verkkokaupassa saatavilla. 

5. Tarkastamme tuotteet ja ilmoitetut viat. Toimitamme asiakkaalle  takuuhuolletun ja korjatun/ vaihtotakuutuotteen takaisin veloituksetta myymälään tai postiin.

6. Mikäli tuotetta ei voida korjata tai vaihtaa, hyvitämme tuotteen rahapalautuksena tilille tai luotolle ja saat siitä tiedon.

7. Jos tuote on rikkoutunut vääränlaisen käytön vuoksi, tai siinä ei havaita ilmoitettua vikaa, otamme yhteyttä. Toimitamme tuotteen takaisin asiakkaan niin halutessa; mahdolliset tarkastuskulut sekä logistiikka- ja käsittelykulut voidaan periä asiakkaalta.

 

 

 

Saadut alennukset myönnetään tilaussumman perusteella. Mikäli alennukseen oikeuttava tilaussumma jää tuotepalautuksen jälkeen pienemmäksi kuin alennukseen oikeuttava summa, tilaajalla ei ole enää oikeutta alennuksiin. Palautuksesta aiheutuneet toimituskulut voidaan vähentää tilaajalle palautettavasta summasta. Mikäli palautus koskee tuotepaketin osaa tai tuotetta, jonka mukana on tullut ilmainen kylkiäinen, vähennetään tilaajan palautussummasta alun perin saadun edun arvo.

Osalla tuotteistamme on vaihtotakuu ja valmistajan takuu, sekä yleinen käyttötakuu. Takuu kattaa tuotteen materiaali- ja valmistusvirheet. Takuu on voimassa myös 14 päivän palautusoikeuden jälkeen, mikäli tuotteessa ilmenee vikaa myöhemmin asianmukaisesta käytöstä huolimatta. Takuukorjaus tai -vaihto ei pidennä tuotteen alkuperäistä takuuaikaa.

Kaikissa 14 päivän jälkeen tapahtuvissa palautuksissa suosittelemme kääntymään myymälöidemme puoleen tai ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme Tokmannin verkkokaupan etusivun palautelinkin kautta, sähköpostitse 
asiakaspalvelu@tokmanni.fi tai puhelimitse 020 33 1415 (ma–pe 9.00–18.00). 

Vaihtotakuu, käyttötakuu:

1. Mikäli olet käyttänyt tuotetta asianmukaisesti ja huomaat siinä käyttövian, toimita tuote ensisijaisesti myymäläämme tai vaihtoehtoisesti postita tuote Tokmannille.

2. Liitä mukaan yhteystietosi ja tilinumerosi sekä mahdollinen ostokuitti tai tilauserittely. Tilauserittelyn voit tulostaa myös kirjautumalla omiin tietoihisi Tokmannin verkkokaupassa.

3. Postipalautuksessa osoitteemme on SOPIMUSTUNNUS 632476 Tokmanni, Tokmannin verkkokauppaa. Jukolankuja 1–3, 90410 OULU.
Mikäli käytät postia, pakkaa tuotteet huolellisesti, jotta ne kestävät kuljetuksen tuoman rasituksen.

4. Vaihtotakuun alainen tuote vaihdetaan myymälässä uuteen, mikäli tuote kuuluu myymälävalikoimaan. Myös Tokmannin verkkokauppa voi toimittaa vaihtotakuutuotteen tilalle uuden, mikäli tuotetta on verkkokaupassa edelleen saatavilla. 

5. Tarkastamme tuotteet ja ilmoitetut viat. Toimitamme asiakkaalle takuuhuolletun ja korjatun/ vaihtotakuutuotteen takaisin veloituksetta myymälään tai postiin.

6. Mikäli tuotetta ei voida korjata tai vaihtaa, hyvitämme tuotteen.

7. Jos tuote on rikkoutunut vääränlaisen käytön vuoksi, tai siinä ei havaita ilmoitettua vikaa, otamme yhteyttä.
Toimitamme tuotteen takaisin asiakkaan niin halutessa; mahdolliset tarkastuskulut sekä logistiikka- ja käsittelykulut voidaan periä asiakkaalta.

Jos tuote on rikkoutunut vääränlaisen käytön vuoksi, tai siinä ei havaita ilmoitettua vikaa, otamme yhteyttä.
Toimitamme tuotteen takaisin asiakkaan niin halutessa; mahdolliset tarkastuskulut sekä logistiikka- ja käsittelykulut voidaan periä asiakkaalta.

Tilaa Tokmannin tarjouskirje!

Tilaa tästä Tokmannin yrityskirje

Piilota tämä jatkossa