Pidä grilli puhtaana – Tokmannin 5 helppoa vinkkiä

Grillaus on mukavaa puuhaa siihen saakka, kunnes ritilään jämähtäneet marinadit ja terassilaudoille roiskuneet rasvatahrat pitää pestä pois. Grillit kannattaa puhdistaa rasvasta ja ruoantähteistä jokaisen käyttökerran jälkeen.

Kokosimme 5 helppoa vinkkiä, joilla grillin puhdistus käy joutuisammin.

1. Käytä käteviä alumiinisia grillausalustoja, niin grilli säilyy puhtaana. Alumiinivuoan voit kierrättää metallinkeräykseen.

2. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois grillattavasta ruoasta. Marinadi nimittäin jämähtää todella helposti kiinni grillin ritilään, ja tekee puhdistamisesta haastavaa.

3. Osta grillin alle paloturvallinen suojamatto. Grillatessa roiskuu väkisinkin rasvaa, ja esimerkiksi puisesta terassista rasvatahroja voi olla vaikea saada pois. Varsinkin, jos ne unohtuvat siihen pidemmäksi aikaa.

4. Polta grillauksen lopuksi rasva pois. Pidä grilli lämpimänä vielä hetken ja polta pinnoille jäänyt rasva pois.

5. Puhdista grilli, kun se on vielä lämmin. Tavallinen astianpesuaine ja messinkiharja toimivat hyvin. Jos haluat päästä helpolla, puhdista grilli heti käytön jälkeen.


Muistathan, että rasvapaloa ei saa sammuttaa vedellä. Oikeaoppinen sammutus tapahtuu tukahduttamalla. Varaa siis aina grillin viereen sammutuspeite, jolla leimahduksen saa nopeasti kuriin. Myös jauhesammutin saattaa pelastaa tukalasta tilanteesta. Palon syttyessä grillin kaasupullo kannattaa sulkea ja siirtää kauemmaksi, jos se on turvallisesti mahdollista. Kuumaa grilliä ei tulisi jättää ilman valvontaa. Lue lisää rasvapalon vaaroista Turvallisuus- ja kemikaaliviraston julkaisusta.


Turvallisia grillihetkiä ja hyvää kesää!


Tämä artikkeli on päivitetty kesäkuussa 2022.


24.4.2024